Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym

Składniki:

  • olej słonecznikowy - 2 łyżki
  • miód - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 4 łyżki
  • sos:
  • pasta curry - 4 łyżki
  • surowe krewetki - 20 sztuk
  • białko - 1 sztuka
  • ciasto wonton - 20 sztuk
  • ostre chili - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.
  2. Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.
  3. Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.
  4. Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.