|
Składniki | ||
olej słonecznikowy | 2 łyżki | |
miód | 1 łyżeczka | |
sos sojowy | 4 łyżki | |
sos: | ||
pasta curry | 4 łyżki | |
surowe krewetki | 20 sztuk | |
białko | 1 sztuka | |
ciasto wonton | 20 sztuk | |
ostre chili | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry. |
Krok 2 |
Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek. |
Krok 3 |
Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz. |
Krok 4 |
Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim. |
Autor: pasibrzuch |