| |||||||||
| Składniki | ||
| olej słonecznikowy | 2 łyżki | |
| miód | 1 łyżeczka | |
| sos sojowy | 4 łyżki | |
| sos: | ||
| pasta curry | 4 łyżki | |
| surowe krewetki | 20 sztuk | |
| białko | 1 sztuka | |
| ciasto wonton | 20 sztuk | |
| ostre chili | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry. |
| Krok 2 |
| Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek. |
| Krok 3 |
| Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz. |
| Krok 4 |
| Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim. |
| Autor: pasibrzuch |