Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym

0


Średnie


30 min.


5 os.

Składniki
olej słonecznikowy2 łyżki
miód1 łyżeczka
sos sojowy4 łyżki
sos:
pasta curry4 łyżki
surowe krewetki20 sztuk
białko 1 sztuka
ciasto wonton 20 sztuk
ostre chili 1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.
Krok 2
Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.
Krok 3
Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.
Krok 4
Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl