| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z bułek ścinamy cienko górę, wydrążamy środek. W wydrążonych środków robimy grzanki. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła dodajemy czosnek mini kosteczkę, układamy 2 kawałki środków bułki, dobrze namaczamy i smażymy ok 3-5 minut do uzyskania chrupiącego wierzchu. |
| Krok 2 |
| Krewetki myjemy. |
| Krok 3 |
| Na patelni rozpuszczamy pozostałe masło, dodajemy czosnek, smażymy 1 minutę, dodajemy krewetki, sól, pieprz, podsmażamy kolejną minutę, następnie dodajemy 2 łyżki wina i dusimy ok 5 minut. Pos koniec posypujemy posiekanym koperkiem, mieszamy, odstawiamy z ognia. |
| Krok 4 |
| W miedzyczasie sałaty rozrywamy, polewamy oliwą, przyprawiamy solą, pieprzem, ugniatamy w bułce (prawie całą wypełniając. Na górę układamy krewetki (zakładamy na brzeg bułeczki), pomiędzy układamy ćwiartki pomidorków koktajlowych.
Podajemy z grzanką i plastrami limonki. |