Krewetkowy wok

0


Średnie


45 min.


5 os.

Składniki
krewetki mrożone500 gramów
mieszanka warzywna600 gramów
ryż150 gramów
sos sojowy jasny3 łyżki
Fix Do potraw chińskich Knorr3 łyżki
kurkuma0.5 łyżek
woda1 szklanka
włoszczyzna1 łyżka
masło1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj z łyżką suszonych jarzyn, odcedź i odstaw.
Krok 2
Krewetki przelej wrzątkiem i podsmaż na maśle. Dodaj do nich sos sojowy oraz Przyprawę do potraw chińskich i kurkumę.
Krok 3
Dorzuć mrożone warzywa i duś przez 20 minut. Następnie dodaj wodę i przyprawy w razie potrzeby.
Krok 4
Na koniec dorzuć ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl