Krewetkowy wok

Składniki:

  • krewetki mrożone - 500 gramów
  • mieszanka warzywna - 600 gramów
  • ryż - 150 gramów
  • sos sojowy jasny - 3 łyżki
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 3 łyżki
  • kurkuma - 0.5 łyżek
  • woda - 1 szklanka
  • włoszczyzna - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj z łyżką suszonych jarzyn, odcedź i odstaw.
  2. Krewetki przelej wrzątkiem i podsmaż na maśle. Dodaj do nich sos sojowy oraz Przyprawę do potraw chińskich i kurkumę.
  3. Dorzuć mrożone warzywa i duś przez 20 minut. Następnie dodaj wodę i przyprawy w razie potrzeby.
  4. Na koniec dorzuć ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.