Przygotowanie |
Krok 1 |
Obrane ziemniaki ugotuj. Wystudź i przeciśnij przez praskę. |
Krok 2 |
Pieczarki, papryki oraz cebulę pokrój w cząstki. Na rozgrzanej oliwie podduś wszystko razem, następnie przepuść przez maszynkę do mielenia. Natkę posiekaj. |
Krok 3 |
Przeciśnięte ziemniaki połącz z masą warzywną. Dodaj jajko, łyżkę tartej bułki, mąkę ziemniaczaną, posiekaną natkę oraz ser. |
Krok 4 |
Przygotuj dip czosnkowy - w miseczce wymieszaj majonez, jogurt i ketchup. Dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki. |
Krok 5 |
Dodaj przyprawę Knorr i wyrób jednolite ciasto. |
Krok 6 |
Z przygotowanej masy uformuj paluszki, obtocz je w mące, roztrzepanych jajkach i panieruj w tartej bułce. Zapiekaj w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. Podawaj z czosnkowym dipem. |