Krokiety z kapustą i borowikami

1


Średnie


60 min.


5 os.

Składniki
mleko200 mililitrów
jaja4 sztuki
mąka pszenna200 gramów
kapusta kiszona400 gramów
grzyby suszone (najlepiej borowiki)40 gramów
cebula2 sztuki
pieprz1 łyżeczka
majeranek1 łyżeczka
sól1 szczypta
olej do smażenia2 łyżki
bułka tarta6 łyżek
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę i grzyby gotujemy ok. 40 minut w oddzielnych garnkach. Odcedzamy. Grzyby drobno siekamy.
Krok 2
Na patelni podsmażamy dwie pokrojone w kostkę cebule. Następnie dodajemy borowiki i kapustę. Przyprawiamy pieprzem, majerankiem i Przyprawą w Mini Kostkach Czosnek Knorr. Mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 3
Przygotowujemy naleśniki. Mieszamy mleko,2 jajka i mąkę z odrobiną soli. Smażymy naleśniki na patelni o średnicy ok. 24 cm. Powinno wyjść ok. 12 naleśników.
Krok 4
W każdy naleśnik zawijamy 4 łyżeczki farszu. Naleśniki obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy po dwie minuty z każdej strony.
Autor: Anna WłodarczykPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl