Krokiety z mięsem i serem

11


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso z rosołu300 gramów
suszona cebula1 łyżka
żółty ser300 gramów
cebula1 sztuka
mleko500 mililitrów
jajka2 sztuki
cukier1 łyżka
sól
czarny pieprz mielony
mąka200 gramów
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.
Krok 2
Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.
Krok 3
Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.
Krok 4
Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.
Krok 5
Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl