Krokiety z mięsem i serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso z rosołu - 300 gramów
  • Cebula z USA Knorr - 1 łyżka
  • żółty ser - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • mleko - 500 mililitrów
  • jajka - 2 sztuki
  • cukier - 1 łyżka
  • sól
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • mąka - 200 gramów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.
  2. Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.
  3. Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.
  4. Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.
  5. Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron