Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju. |
Krok 2 |
Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę z pieczarkami, świeżo mielony pieprz, po czym dokładnie wymieszaj farsz. |
Krok 3 |
Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę. |
Krok 4 |
Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki. |
Krok 5 |
Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron. |
Krok 6 |
Zgodnie z zaleceniami na opakowaniu przygotuj Sos pieczarkowy z cebulką Knorr, połącz go z kwaśną śmietaną i podawaj krokiety z sosem. |