Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso z rosołu300 gramów
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr1 opakowanie
pieczarki200 gramów
cebula1 sztuka
mleko500 mililitrów
kwaśna śmietana100 gramów
jajka2 sztuki
cukier1 łyżka
sól1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
mąka200 gramów
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.
Krok 2
Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę z pieczarkami, świeżo mielony pieprz, po czym dokładnie wymieszaj farsz.
Krok 3
Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.
Krok 4
Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.
Krok 5
Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron.
Krok 6
Zgodnie z zaleceniami na opakowaniu przygotuj Sos pieczarkowy z cebulką Knorr, połącz go z kwaśną śmietaną i podawaj krokiety z sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl