| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr placki zalej 200ml gorącej wody, trzymaj pod przykryciem około 10 minut, aż kasza wchłonie wodę i zrobi się miękka w środku. Do jeszcze gorącej kaszy dodaj szpinak, całość odstaw na bok, aby masa wystygła. |
| Krok 2 |
| Fasolę odcedź z zalewy, zmiksuj dokładnie z czosnkiem w kielichu miksera, do przestudzonej kaszy dodaj zmiksowaną fasolę, mąkę z kaszy jaglanej i jajko, całość wymieszaj. Jeśli ciasto będzie za rzadkie dodaj więcej mąki, aż uzyskasz odpowiednią gęstość. |
| Krok 3 |
| Mozzarellę pokrój w kawałki o grubości 1 cm i długości do 3-4 cm. W trzech miskach przygotuj rozkłócone jaja z odrobiną soli, mąkę i bułkę tartą z płatkami migdałów. |
| Krok 4 |
| Urwij kęs ciasta, rozpłaszcz go sobie w dłoni, w środek włóż kawałek sera, obtocz go ciastem dookoła formując mały kształtny walec. Obtocz go najpierw w mące, potem zanurz w jajkach, a następnie panieruj w bułce tartej z migdałami. |
| Krok 5 |
| Na patelni, na rozgrzanym oleju, obsmaż krokiety z obu stron na złoty kolor (2-3 min. z każdej strony). Usmażone krokiety odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. |