| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Masło rozpuść w rondlu, dodaj 100 gram mąki i rozetrzyj. Zdejmij z kuchenki.
Drobno pokrój szynkę. |
| Krok 2 |
| Dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr, mleko i mieszaj do powstania jednolitej masy. |
| Krok 3 |
| Zagotuj do zgęstnienia, dodaj ser, szynkę i dopraw gałką muszkatołową i zdejmij z kuchenki. |
| Krok 4 |
| Do masy dodaj 1 żółtko. Jajko i białko rozbełtaj, resztę mąki wysyp na talerzyk, na drugi talerzyk wysyp bułkę tartą. |
| Krok 5 |
| Z wystudzonej masy serowej formuj krokiety, panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
|
| Krok 6 |
| Smaż na głębokim tłuszczu. |
| Krok 7 |
| Po wyjęciu osącz na papierowym ręczniku. |