Przygotowanie |
Krok 1 |
Masło rozpuść w rondlu, dodaj 100 gram mąki i rozetrzyj. Zdejmij z kuchenki.
Drobno pokrój szynkę. |
Krok 2 |
Dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr, mleko i mieszaj do powstania jednolitej masy. |
Krok 3 |
Zagotuj do zgęstnienia, dodaj ser, szynkę i dopraw gałką muszkatołową i zdejmij z kuchenki. |
Krok 4 |
Do masy dodaj 1 żółtko. Jajko i białko rozbełtaj, resztę mąki wysyp na talerzyk, na drugi talerzyk wysyp bułkę tartą. |
Krok 5 |
Z wystudzonej masy serowej formuj krokiety, panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
|
Krok 6 |
Smaż na głębokim tłuszczu. |
Krok 7 |
Po wyjęciu osącz na papierowym ręczniku. |