krokiety z wafla
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • wafle - 1 opakowanie
  • pieczarki - 0.5 kilogramów
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • mięso mielone - 0.5 kilogramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • jajka do panierowania - 3 sztuki
  • bułka tarta - 20 dekagramów
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Farsz: mięso mielone, pieczarki obrane, obgotowane i drobno pokrojone, zeszkloną cebulkę i paprykę w drobniutką kostkę wyrabiamy razem i przyprawiamy do smaku.
  2. Wafle skrapiamy delikatnie wodą lub mlekiem, aż będą się w stanie zawinąć. nakładamy farsz i zawijamy. obtaczamy w panierce z jaj i bułki tartej i smażymy na oleju:)