|
Składniki | ||
wafle | 1 opakowanie | |
pieczarki | 0.5 kilogramów | |
papryka czerwona | 2 sztuki | |
mięso mielone | 0.5 kilogramów | |
cebula | 1 sztuka | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
jajka do panierowania | 3 sztuki | |
bułka tarta | 20 dekagramów | |
pieprz |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Farsz: mięso mielone, pieczarki obrane, obgotowane i drobno pokrojone, zeszkloną cebulkę i paprykę w drobniutką kostkę wyrabiamy razem i przyprawiamy do smaku. |
Krok 2 |
Wafle skrapiamy delikatnie wodą lub mlekiem, aż będą się w stanie zawinąć. nakładamy farsz i zawijamy. obtaczamy w panierce z jaj i bułki tartej i smażymy na oleju:) |
Autor: paulinkaa24 |