Krokodyl bakaliowy

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko7 sztuk
cukier25 dekagramów
mąka tortowa12 dekagramów
mąka ziemniaczana12 dekagramów
kakao3 dekagramy
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Krem:
Kostka do pieczenia Kasia3 opakowania
ubite jajko5 sztuk
cukier6 łyżek
czerwona galaretka1 opakowanie
zielona galaretka2 opakowania
rodzynki20 dekagramów
spirytus 50 mililitrów
kakao3 łyżki
rodzynki w czekoladzie1 opakowanie
sparzone rodzynki 20 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Upiec 2 biszkopty.
Krok 2
Po wyjęciu z pieca ciasto zrolować, aby powstała rolada.
Krok 3
Posmarować kremem tak, aby trochę zostało do posmarowania wierzchniej części krokodyla.
Krok 4
Zostawić pół rolady do uformowania pyska i pazurów.
Krok 5
Z półtora rolady przełożonej kremem uformować krokodyla.
Krok 6
Z połówki rolady tak wyciąć pysk, aby w środek można było włożyć ściętą czerwoną galaretką jako język.
Krok 7
Z resztek rolady uformować pazury.
Krok 8
Na wierzch krokodyla posmarowanego kremem wyłożyć sparzone migdały jako łuski.
Krok 9
Oczy i nos zrobić z rodzynek w czekoladzie.
Krok 10
Zieloną galaretkę ściętą, pokroić w kostkę i posypać wokół krokodyla ułożonego na płaskim talerzu.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl