Przygotowanie |
Krok 1 |
Upiec 2 biszkopty. |
Krok 2 |
Po wyjęciu z pieca ciasto zrolować, aby powstała rolada. |
Krok 3 |
Posmarować kremem tak, aby trochę zostało do posmarowania wierzchniej części krokodyla. |
Krok 4 |
Zostawić pół rolady do uformowania pyska i pazurów. |
Krok 5 |
Z półtora rolady przełożonej kremem uformować krokodyla. |
Krok 6 |
Z połówki rolady tak wyciąć pysk, aby w środek można było włożyć ściętą czerwoną galaretką jako język. |
Krok 7 |
Z resztek rolady uformować pazury. |
Krok 8 |
Na wierzch krokodyla posmarowanego kremem wyłożyć sparzone migdały jako łuski. |
Krok 9 |
Oczy i nos zrobić z rodzynek w czekoladzie. |
Krok 10 |
Zieloną galaretkę ściętą, pokroić w kostkę i posypać wokół krokodyla ułożonego na płaskim talerzu. |