|
Składniki | ||
majeranek | 1 szczypta | |
cukinia | 1 sztuka | |
olej | 2 łyżki | |
bułka tarta | 1 szczypta | |
jajko | 2 sztuki | |
pomidory | 3 sztuki | |
sól | 1 szczypta | |
mleko | 1 szklanka | |
mąka | 2 szklanki | |
bakłażan | 1 sztuka | |
ser mozzarella | 10 dekagramów | |
starty ser | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z mąki, mleka, jajek, 2 łyżek oleju, szczypty soli i majeranku zrób ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietany. Usmaż naleśniki. |
Krok 2 |
Cukinię, bakłażan i pomidory umyj, osusz i pokrój na plastry. |
Krok 3 |
Tortownicę natłuść i posyp bułką tartą. Układaj w niej naleśniki na przemian z warzywami i mozzarellą. Ostatni naleśnik posyp tartym serem. |
Krok 4 |
Zapiekaj przez 20 min. w temp. 180 stopni. Krój jak tort. Dla ozdoby możesz posypać tort posiekanym szczypiorkiem. |
Autor: monic |