| |||||||||
| Składniki | ||
| majeranek | 1 szczypta | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| olej | 2 łyżki | |
| bułka tarta | 1 szczypta | |
| jajko | 2 sztuki | |
| pomidory | 3 sztuki | |
| sól | 1 szczypta | |
| mleko | 1 szklanka | |
| mąka | 2 szklanki | |
| bakłażan | 1 sztuka | |
| ser mozzarella | 10 dekagramów | |
| starty ser | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z mąki, mleka, jajek, 2 łyżek oleju, szczypty soli i majeranku zrób ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietany. Usmaż naleśniki. |
| Krok 2 |
| Cukinię, bakłażan i pomidory umyj, osusz i pokrój na plastry. |
| Krok 3 |
| Tortownicę natłuść i posyp bułką tartą. Układaj w niej naleśniki na przemian z warzywami i mozzarellą. Ostatni naleśnik posyp tartym serem. |
| Krok 4 |
| Zapiekaj przez 20 min. w temp. 180 stopni. Krój jak tort. Dla ozdoby możesz posypać tort posiekanym szczypiorkiem. |
| Autor: monic |