Przygotowanie |
Krok 1 |
Królika oczyść, umyj i osusz. Oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr i odstaw na 1 godzinę. Olej i sok z cytryny dokładnie wymieszaj do uzyskania emulsji. Dodaj posiekaną pietruszkę, majeranek, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. |
Krok 2 |
Królika włóż do żaroodpornego naczynia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piecz, aż się zarumieni. |
Krok 3 |
Zmniejsz temperaturę do 180 stopni, polej mięso aromatycznym sosem. Piecz około 80 minut, polewając mięso wytworzonym sosem. |
Krok 4 |
Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnij je, z naczynia zlej kilka łyżek sosu, wymieszaj go z mąką, wlej do reszty sosu. Zagotuj. Mięso podawaj pokrojone na porcje, polane sosem. |