kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 10 dekagramów
  • mąka krupczatka - 30 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • cukier puder - 1 łyżka
  • kwaśna śmietana - 1 łyżeczka
  • jabłko - 4 sztuki
  • cynamon - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto zagniatamy z podanych składników, wkładamy do zamrażalki na 15 minut.
  2. Następnie wałkujemy około 1 cm placki. Układamy w foremkach.
  3. Ciasto nakłuwamy, układamy pokrojone w plastry jabłka, posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.
  4. Z pozostałego ciasta formujemy kulki i zakrywamy całość nadzienia.
  5. Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.