Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Sypkie składniki wymieszać, dodać pokrojoną Kasię i śmietanę. |
Krok 2 |
Szybko zagnieść ciasto. |
Krok 3 |
Schłodzić w lodówce. |
Krok 4 |
Ciasto rozwałkować, wykroić krążki i wylepić foremki do babeczek. |
Krok 5 |
Babeczki piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220ºC. |
Krok 6 |
Po upieczeniu lekko przestudzić. |
Krok 7 |
Krem: W międzyczasie w rondelku podgrzać Kasię w 300 ml mleka. |
Krok 8 |
W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Gdy Kasia z mlekiem zacznie się lekko gotować, wlać do rondelka rozmieszany budyń. |
Krok 9 |
Gotować masę, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. |
Krok 10 |
Schłodzić od czasu do czasu mieszając, aby nie powstał kożuszek na kremie. |
Krok 11 |
Wykończenie: Na dno każdej babeczki wykładamy po łyżeczce konfitur malinowych (lub z innych owoców leśnych). |
Krok 12 |
Krem włożyć do szprycy i wypełnić foremki. Udekorować borówkami. |