Kruche babeczki z lodami

15


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
mąka170 gramów
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
cukier80 gramów
żółtko1 sztuka
bita śmietana1 opakowanie
śmietana 30%1 szklanka
cukier puder2 łyżeczki
ulubione lody do podania
Przygotowanie
Krok 1
W misce szybko wymieszaj mikserem Kasię, mąkę, cukier i żółtko. Ciasto przełóż na stół, szybko zagnieć, zawiń w folię i odłóż do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Foremki do babeczek wysmaruj Kasią i obsyp mąką. Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek o grubości 5mm i wylep nim foremki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut.
Krok 3
Upieczone babeczki wyjmij z foremek i wystudź.
Krok 4
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
Krok 5
Do każdej tartaletki włóż łyżkę śmietanki i kulkę lodów.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl