Kruche babeczki z owocami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • użytkownik nie podał temperatury °C

Składniki:

  • mąka - 25 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 15 dekagramów
  • cukier puder - 7 łyżek
  • jajko - 2 sztuki
  • olejek waniliowy - 1 opakowanie
  • winogrona - 1 garść
  • truskawki - 1 garść
  • borówki - 1 garść
  • bita śmietana - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiać, posiekać z Kasią, dodać jaja, cukier puder i olejek.
  2. Ciasto szybko wyrobić i wstawić na pół godziny do lodówki.
  3. Następnie wylepić nim foremki do babeczek.
  4. Poustawiać na blaszce i upiec na złoty kolor. Po upieczeniu powyjmować z foremek, wystudzić.
  5. Dekorować bitą śmietaną i owocami.
  6. Z podanej porcji wychodzi 25 babeczek. Smacznego!!! ;)