Kruche całuski
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mąka - 0.5 kilogramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • cukier - 1.5 szklanek
  • jajko - 3 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • oliwa - 1 łyżeczka
  • wierzch
  • wiórki kokosowe - 1 opakowanie
  • cukier puder do dekoracji - 1 unit
  • krem
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 sztuk
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, wsypać cukier.
  2. Kasię posiekać, żółtka oddzielić od białek.
  3. Ze wszystkich składników dokładnie wyrabiamy gładkie ciasto.
  4. Formę smarujemy oliwą i za pomocą specjalnej nakładki do robienia ciasteczek formujemy małe kleksiki.
  5. Po upieczeniu i ostudzeniu przekładamy masą budyniową i posypujemy pudrem i wiórkami kokosowymi.
  6. Budyń przygotowujemy wg przepisu.
  7. Kasię ucieramy na puszysta masę i dodajemy ostudzony budyń.
  8. Wszystko razem miksujemy.