Kruche całuski

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jajko3 sztuki
cukier1.5 szklanek
Wierzch:
cukier puder do dekoracji 1 unit
wiórki kokosowe1 opakowanie
mąka0.5 kilogramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
oliwa1 łyżeczka
Krem:
budyń śmietankowy1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, wsypać cukier.
Krok 2
Kasię posiekać, żółtka oddzielić od białek.
Krok 3
Ze wszystkich składników dokładnie wyrabiamy gładkie ciasto.
Krok 4
Formę smarujemy oliwą i za pomocą specjalnej nakładki do robienia ciasteczek formujemy małe kleksiki.
Krok 5
Po upieczeniu i ostudzeniu przekładamy masą budyniową i posypujemy pudrem i wiórkami kokosowymi.
Krok 6
Budyń przygotowujemy wg przepisu.
Krok 7
Kasię ucieramy na puszysta masę i dodajemy ostudzony budyń.
Krok 8
Wszystko razem miksujemy.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl