kruche ciasteczka
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • użytkownik nie podał temperatury °C

Składniki:

  • mąka - 2 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • jajko - 2 sztuki
  • drożdże - 5 dekagramów
  • cukier - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie
  • kolorowa posypka - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Zagnieść ciasto ze wszystkich składników.
  2. Na 1 godzinę zostawić w lodówce.
  3. Rozwałkować na placek grubości 0,5 cm, wykrawać foremką ciasteczka.
  4. Piec ok. 20 minut na złoty kolor w nagrzanym piekarniku.
  5. Po ostudzeniu smarować polewą i posypać posypką.