kruche ciastka
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 200 st. C. °C

Składniki:

  • mąka - 3 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.75 opakowań
  • żółtko - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • śmietana - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • sól - 1 szczypta
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i posiekać z Kasią.
  2. Dodać resztę składników, zagnieść (jeśli ciasto za bardzo się lepi - dosypać trochę mąki), schłodzić w lodówce przez godzinę.
  3. Następnie kręcić ciastka przez maszynkę do mięsa ze specjalną przystawką.
  4. Układać na blasze wyłożonej pergaminem lub lekko natłuszczonej.
  5. Piec ok. 20 minut w temp. 200 st. C.