| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z mąki, Kasi, cukru i żółtek zagniatamy ciasto. |
| Krok 2 |
| Z ciasta formujemy kulę, owijamy w folię aluminiową i wkładamy na ok. pół godziny do lodówki. |
| Krok 3 |
| Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę wysmarowaną Kasią. |
| Krok 4 |
| Ciastem wykładamy spód formy i boki na wysokość 3 cm. |
| Krok 5 |
| Na dnie nakłuwamy widelcem. |
| Krok 6 |
| Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy, aż ciasto dobrze się zarumieni. |
| Krok 7 |
| Ciasto studzimy, spód smarujemy dżemem, układamy warstwę borówek. |
| Krok 8 |
| Śmietanę ubijamy i wykładamy na warstwę borówek, na wierzchu znowu układamy borówki. |