• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania głównePrzetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillPiknikSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      Dania do pracyŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze DaniaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia Bliskiego WschoduKuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowaniePieczenieSmażenie
  • Blog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Podobne
do tego przepisu
Tiramisu
Tiramisu
Sernik z brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami
Rabarbar i maliny pod kruszonką
Rabarbar i maliny pod kruszonką
Torcik jogurtowy z owocami - VIDEO
Torcik jogurtowy z owocami - VIDEO
Kuchnie świata ›Tłusty czwartek ›Street food ›Naleśniki ›
Podoba Ci się ten przepis?  
Wyślij składniki do frisco.pl
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Kruche ciasta
  • Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami
środa, 11.07.2018
Przystawka
Zupa
Danie główne
Deser
Kanapka

Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami

Autor: MojeCiasto
Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami
  • 45 minut45
  • Łatwe
  • 1 osoba1
  • 45 minut
  • 180 °C
  • Blacha 24cm x 24cm
  • Przelicznik miar i wag
651
Oceń przepis jako pierwszy
2534
62
WYDRUKUJ
7281 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
20318 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
  • Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak
    1 opak.
  • mąka
    430 g
  • proszek do pieczenia
    2 łyżeczki
  • cukier puder
    1,5 szklanka
  • olej
    100 ml
  • jajka
    5 szt.
  • budyń śmietankowy
    2 opak.
  • maliny
    400 g
  • sól
    1 szczypta
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami – krok 1
    Krok 1
    Żółtka oddziel od białek. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka i szczyptę soli. Dodaj Kasię i wymieszaj lekko mikserem.
  • Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami – krok 2
    Krok 2
    Masę przełóż na podsypany mąką stół i zagnieć gładkie ciasto. Podziel na dwie części w proporcji 2:3. Zawiń w folię i odłóż do zamrażarki na co najmniej 30 minut.
  • Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami – krok 3
    Krok 3
    Po tym czasie większą część ciasta rozwałkuj i wylep nim, wyłożoną papierem do pieczenia, blaszkę o wymiarach 24x24 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15 minut w 180 st.C. Odstaw do wystygnięcia.
  • Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami – krok 4
    Krok 4
    Białka ubij na sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Ciągle miksując wsyp najpierw budynie, a następnie wlej cienką stróżką olej.
  • Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami – krok 5
    Krok 5
    Powstałą piankę wyłóż na podpieczonym spodzie, wyrównaj. Na piance ułóż owoce.
  • Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami – krok 6
    Krok 6
    Na wierzch zetrzyj, na tarce o dużych oczkach, pozostałe ciasto. Placek włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C i piecz około 30 minut.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
deser z malinamidania z piekarnikaciasta na świętaKRUCHE CIASTACIASTA Z MALINAMICIASTA Z KREMEMCIASTA I CIASTECZKA NA BOŻE NARODZENIEDESER Z MALINAMINAJPOPULARNIEJSZE-CIASTAFRISCOKrucheMoje CiastoModna KasiaWiosenne i owocowe
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakREKLAMAKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakREKLAMAKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (62)
avatar
Marzena KubanskaOdpowiedz28.08.2018
polecam.szybko latwo i smacznie.
avatar
Niki NikolciaOdpowiedz19.08.2018
pyszne
avatar
Ewelina ŁagiewnikOdpowiedz28.06.2018
Zrobiłam i ja, faktycznie nie wyrósł tak jak na zdjęciu i w niektórych miejscach zrobił się zakalec, ale pomimo tego nawet wyszło smaczne :)
avatar
Kasia PachOdpowiedz22.06.2018
pyszne, owoce można zmieniać do woli, zawsze wychodzi smaczne
avatar
Justyna MącznikOdpowiedz30.05.2018
Pyszne ciasto.
avatar
Jaroslaw SloOdpowiedz12.12.2017
przepyszne
avatar
Lucyna SzafranowiczOdpowiedz29.10.2017
Pyszne robiłam kilka razy
avatar
Mo NikaOdpowiedz14.08.2017
rewelacja
Beata PetelczycOdpowiedz5.08.2017
poprostu pychota z każdymi owocami
avatar
Renata SkruszeniecOdpowiedz22.07.2017
Przepyszne. Robiłam ze śliwkami.
avatar
Grazyna WojdakOdpowiedz12.07.2017
proste i dobre
avatar
Izabela ZakrzewskaOdpowiedz14.06.2017
pychotka
avatar
Małgorzatka KłosOdpowiedz25.04.2017
to ciasto robię od roku i jest u mnie numerem 1;)robilam z mrożonymi i świeżymi truskawkami i raz z budyniem czekoladowym.Wszystkie wersje pyszne.Daje mniej cukru niz w przepisie i tez jest słodkie :)
avatar
Edyta MadejOdpowiedz23.04.2017
dzisiaj mam już kopiec ale to będzie następne.
avatar
Elżbieta DruciarekOdpowiedz11.03.2017
Bardzo dobre ciasto ,zajadamy się nim.
avatar
Anna JadczakOdpowiedz4.11.2016
pyszne
avatar
Katarzyna KotlorzOdpowiedz13.10.2016
Ciasto super. Wszystkim smakowało. Takie piękne i kolorowe
avatar
izaela fielekOdpowiedz28.07.2016
Robilam ciasto z swiezymi truskawkami :-) PYSZNE to malo powiedziane, wszyscy sie zajadli jakby jedli sernik no i nic na blaszce nie zostalo, dzisiej robie z swiezymi jagodami :-)
avatar
Renata Rys GuzowskaOdpowiedz21.07.2016
dzisiaj bende próbować
avatar
Renata Rys GuzowskaOdpowiedz21.07.2016
Super ciasto
avatar
beska beskaOdpowiedz10.07.2016
Robilam je i z malinami i z borówkami i właściwie ze wszystkimi możliwymi owocami. Wygrały wiśnie. Do ciasta dodaje tylko 3 łyżki cukru a do masy mniej oleju i mniej cukru.
avatar
Barbara KubiśOdpowiedz30.06.2016
Moje ulubione od roku czy dwóch lat, x malinami chyba najlepsze, ale truskawki czy jabłka też są fajne. Oleju raczej nie da się zastąpić mlekiem. Ja nie próbowałam. Daję trochę mniej niż szklaneczka, no i cukru zdecydowanie daję mniej ok. pół szklaneczki
Gosia TrosiaOdpowiedz24.06.2016
Ja robię z truskawkami :)
Katarzyna StryjewskaOdpowiedz24.06.2016
Renata Zaniewicz ?????,zaskoczylas mnie, nie mam pojecia ja bym nie ryzykowala jest ogrom swiezych owocow mozna kombinowac do woli z puszki - brzoskwinie i ananasy tak -robilam, polecam absolutnie kiedys zrobilam synowej na ur. w formie torta gore ozdobilam bita smietana i...powkladalam maliny dziurkami do gory a w nie jagody i listki miety....co bede chwalic, ziec co to ma dlugie zeby haha prosil o dokladke ale wieksza,to trzeba zrobic
Renata ZaniewiczOdpowiedz24.06.2016
Wygląda przepysznie.A czy mogą być owoce też mrożone?
Iza KawkaOdpowiedz24.06.2016
Karolina możesz zrobić :)
Małgorzata JaschOdpowiedz23.06.2016
Agata Komuda
Ewa MuzalaOdpowiedz23.06.2016
Podobnie u mnie, chyba robiłam je ze wszystkimi owocami
Halina NowakOdpowiedz23.06.2016
To prawda,ja tez zrobilam
Monika JewiarzOdpowiedz23.06.2016
Jest pyszne bo go robiłam: )
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Ciasto studenckie – słodka inauguracja roku akademickiego
Ciasto studenckie – słodka inauguracja roku akademickiego
Dynia na słodko. Ciasto dyniowe.
Dynia na słodko. Ciasto dyniowe.
Wypieki z sierpniowymi owocami
Wypieki z sierpniowymi owocami
Barszcz z jabłkiem i inne barszcze z owocami
Barszcz z jabłkiem i inne barszcze z owocami
avatar

Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami

Sposoby na przygotowanie pysznego domowego ciasta mogą być rozmaite. Zależą od upodobań domowników oraz panującego sezonu na owoce. Kruche ciasto z budyniową pianką przyrządzisz jednak, kiedy tylko zechcesz. W zależności od tego, czy będziesz dysponować świeżymi truskawkami, malinami, czy też borówkami, możesz tworzyć przeróżne wariacje na jego temat. Do jego pieczenia sprawdzą się również owoce mrożone. Zacznij od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki powinny być zimne. Zagnieć je szybko, by zbytnio ich nie ogrzewać, a następnie podziel i odłóż ciasto do zamrażarki. To ważne, jeśli chcesz, żeby wyszło kruche i smaczne. Przygotuj delikatną piankę z białek. Dodaj do niej budynie w proszku, by była bardziej zwarta i nabrała wyrazistego smaku. Użyj budyniu śmietankowego, nadawać się będzie także waniliowy. Kiedy ułożysz już wszystkie warstwy wypieku w blaszce, zetrzyj na nie kawałek zamrożonego ciasta. Gotowe posyp cukrem pudrem albo cynamonem. Podawaj udekorowane świeżymi owocami. Pasować będzie do filiżanki kawy albo owocowej herbaty.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych. Dane osobowe będą kiedy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

651
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:
KnorrHellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowyRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny