Kruche ciasto z malinami i kruszonką
  • 30 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 2 szklanki
  • miód - 3 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.8 opakowań
  • masa
  • śmietana 30% - 100 mililitrów
  • żółtko - 1 sztuka
  • miód - 1 łyżka
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
  • maliny - 300 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsyp mąkę, wymieszaj mikserem z miodem i miękką Kasią.
  2. Formę do tarty wysmaruj Kasią i obsyp mąką.
  3. Do formy wsyp połowę pokruszonego ciasta i wylep nim dno i boki foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz około 15 minut, przestudź.
  4. Śmietanę ubij na sztywno dodając kolejno żółtko, miód i mąkę ziemniaczaną.
  5. Na podpieczony spód wyłóż masę, a na niej połóż maliny.
  6. Całość posyp resztą kruszonki i wstaw ponownie do gorącego piekarnika. Piecz w 180 st.C jeszcze 30 minut.