Kruche ciasto z malinami i kruszonką

55


Średnie


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka2 szklanki
miód3 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia0.8 opakowań
Masa:
śmietana 30%100 mililitrów
żółtko1 sztuka
miód1 łyżka
mąka ziemniaczana1 łyżeczka
maliny300 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Do miski wsyp mąkę, wymieszaj mikserem z miodem i miękką Kasią.
Krok 2
Formę do tarty wysmaruj Kasią i obsyp mąką.
Krok 3
Do formy wsyp połowę pokruszonego ciasta i wylep nim dno i boki foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz około 15 minut, przestudź.
Krok 4
Śmietanę ubij na sztywno dodając kolejno żółtko, miód i mąkę ziemniaczaną.
Krok 5
Na podpieczony spód wyłóż masę, a na niej połóż maliny.
Krok 6
Całość posyp resztą kruszonki i wstaw ponownie do gorącego piekarnika. Piecz w 180 st.C jeszcze 30 minut.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl