Kruche z cukrem
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mąka - 300 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • śmietana 18% - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • cukier puder - 2 łyżki
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • cukier do obtoczenia - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę posiekaj z Kasią, jajkiem, śmietaną i szybko zagnieć ciasto.
  2. Odstaw na 30 minut do lodówki.
  3. Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrawaj foremkami ciasteczka.
  4. Ciasteczka układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piecz w 180 st. C około 10-15 minut.
  5. Cukier puder wymieszaj z sokiem z cytryny.
  6. Powstałym lukrem smaruj ostudzone ciasteczka i maczaj w cukrze.