Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Kasię zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do mąki. |
Krok 3 |
Wszystko dokładnie wymieszać. |
Krok 4 |
Żółtka, cukier i cukier waniliowy rozmieszać w śmietanie, dodać do mąki i wyrobić ciasto. |
Krok 5 |
Podzielić na dwie części. |
Krok 6 |
Jedną wyłożyć na formę, a drugą rozwałkować na stolnicy. |
Krok 7 |
Jabłka utrzeć na grubej tarce i usmażyć. |
Krok 8 |
Dodać rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzącej wody galaretkę cytrynową. |
Krok 9 |
Przestudzić i wyłożyć na ciasto. |
Krok 10 |
Przykryć drugą częścią. |
Krok 11 |
Piec ok. 40 min. w temp. 170 stopni. |
Krok 12 |
Gdy ciasto jest gotowe, posypać cukrem pudrem. |