| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Kasię zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do mąki. |
| Krok 3 |
| Wszystko dokładnie wymieszać. |
| Krok 4 |
| Żółtka, cukier i cukier waniliowy rozmieszać w śmietanie, dodać do mąki i wyrobić ciasto. |
| Krok 5 |
| Podzielić na dwie części. |
| Krok 6 |
| Jedną wyłożyć na formę, a drugą rozwałkować na stolnicy. |
| Krok 7 |
| Jabłka utrzeć na grubej tarce i usmażyć. |
| Krok 8 |
| Dodać rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzącej wody galaretkę cytrynową. |
| Krok 9 |
| Przestudzić i wyłożyć na ciasto. |
| Krok 10 |
| Przykryć drugą częścią. |
| Krok 11 |
| Piec ok. 40 min. w temp. 170 stopni. |
| Krok 12 |
| Gdy ciasto jest gotowe, posypać cukrem pudrem. |