Kruche ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

333

327 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 opakowanie

10 dekagramów

1 opakowanie

2 łyżeczki

4 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić na stolnicy ciasto.

Krok 2

Podzielić na 2 części.

Krok 3

Jedną rozwałkować na blachę, poukładać połówki śliwek węgierek.

Krok 4

Z pozostałego ciasta uformować wałeczki i ułożyć na śliwkach w szachownicę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej