Krupnik a`la leczo
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 1.7 litrów
  • Bulionetka wołowa Knorr
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • kasza manna - 15 dekagramów
  • makaron typ muszelki - 10 dekagramów
  • cebule - 2 sztuki
  • czerwona papryka - 10 dekagramów
  • kiełbasa - 10 dekagramów
  • śmietana - 0.5 szklanek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar z wody i bulionetki Knorr. Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnego wywaru. Następnie wlej do pozostałego wywaru. Gotuj na małym ogniu często mieszając.
  2. Po 10 minutach włóż makaron.
  3. Cebule i paprykę pokrój w kostkę i usmaż. Pokrój kiełbasę.
  4. Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną kiełbasę.
  5. Następnie całość dodaj do zupy.
  6. W gotującej się zupie rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr, wlej śmietanę, dopraw do smaku i chwilę pogotuj. Krupnik a' la leczo podawaj zaraz po przygotowaniu.