Krupnik a`la leczo

8


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
woda1.7 litrów
Bulionetka wołowa Knorr
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
kasza manna15 dekagramów
makaron typ muszelki10 dekagramów
cebule2 sztuki
czerwona papryka10 dekagramów
kiełbasa10 dekagramów
śmietana0.5 szklanek
pieprz czarny mielony1 szczypta
tłuszcz
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetki Knorr. Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnego wywaru. Następnie wlej do pozostałego wywaru. Gotuj na małym ogniu często mieszając.
Krok 2
Po 10 minutach włóż makaron.
Krok 3
Cebule i paprykę pokrój w kostkę i usmaż. Pokrój kiełbasę.
Krok 4
Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną kiełbasę.
Krok 5
Następnie całość dodaj do zupy.
Krok 6
W gotującej się zupie rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr, wlej śmietanę, dopraw do smaku i chwilę pogotuj. Krupnik a' la leczo podawaj zaraz po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl