Krupnik domowy
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza jęczmienna - 0.6 szklanek
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka
  • por mały - 1 sztuka
  • ziemniaki - 200 gramów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę dokładnie wypłucz, następnie zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli, aż lekko zmięknie.
  2. Ziemniaki i marchew pokrój w kostkę, a pora w plastry.
  3. W drugim garnku gotuj warzywa wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
  4. Gdy ziemniaki będą półmiękkie, dodaj do zupy kaszę wraz z płynem, w którym się gotowała.
  5. Do całości dodaj drugą kostkę oraz wodę, jeśli uznasz to za konieczne. Gotuj zupę jeszcze około 20 minut. Ziemniaki i kasza powinny być zupełnie miękkie. Gotową zupę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.