Krupnik tradycyjny

1


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
kasza jęczmienna perłowa0.66 szklanek
sól
pieprz
ziele angielskie4 sztuki
liść laurowy1 sztuka
cebula1 sztuka
marchew2 sztuki
pietruszka1 sztuka
łodyga selera naciowego2 sztuki
ziemniaki1 sztuka
seler100 gramów
masło2 łyżki
rosół na włoszczyźnie2 litry
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa oczyść i obierz.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.
Krok 3
Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.
Krok 4
Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl