|
Składniki | ||
ziemniaki | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
seler | 100 gramów | |
ziele angielskie | 4 sztuki | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
marchew | 2 sztuki | |
pieprz | ||
sól | ||
pietruszka | 1 sztuka | |
łodyga selera naciowego | 2 sztuki | |
masło | 2 łyżki | |
rosół na włoszczyźnie | 2 litry | |
kasza jęczmienna perłowa | 0.66 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa oczyść i obierz. |
Krok 2 |
Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki. |
Krok 3 |
Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy. |
Krok 4 |
Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę. |
Krok 5 |
Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem. |
Autor: pasibrzuch |