| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| seler | 100 gramów | |
| ziele angielskie | 4 sztuki | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| marchew | 2 sztuki | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| pietruszka | 1 sztuka | |
| łodyga selera naciowego | 2 sztuki | |
| masło | 2 łyżki | |
| rosół na włoszczyźnie | 2 litry | |
| kasza jęczmienna perłowa | 0.66 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa oczyść i obierz. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki. |
| Krok 3 |
| Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy. |
| Krok 4 |
| Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę. |
| Krok 5 |
| Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem. |
| Autor: pasibrzuch |