PRZEPISY.PL
Krupnik z bazylią i dojrzałym pomidorem - autor: przepisy.pl

Krupnik z bazylią i dojrzałym pomidorem

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
69
osób dodało do Mniamlisty
69
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso rosołowe100 g
  • Krupnik Knorr
    1 opak
  • dojrzały pomidor1 szt
  • liście świeżej bazylii10 szt
  • posiekany ząbek czosnku1 szt
  • śmietana 18%2 łyżki
  • oliwa z oliwek3 łyżki
  • woda3 szklanki
  • Krok 1

    Mięso pokrój w paski i przesmaż na oliwie. Następnie dodaj posiekany czosnek. Całość włóż do garnka, zalej 3 szklankami wody i gotuj do momentu, gdy mięso stanie się miękkie (około 10 minut).
  • Krok 2

    Rozprowadź zawartość torebki Krupnik Knorr w pozostałej wodzie. Następnie wlej do garnka i doprowadź całość do wrzenia.
  • Krok 3

    Pokrój bazylię w drobne paski, pomidora w kostkę. Dodaj do wrzącej zupy i gotuj przez 5 minut.
  • Krok 4

    Gotowy krupnik podawaj udekorowany śmietaną i oliwą z oliwek.

Więcej przepisów z tym produktem

Krupnik KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

85
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
607
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
43
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
107
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe