|
Składniki | ||
Biszkopt: | ||
jajko | 4 sztuki | |
mąka tortowa | 1 szklanka | |
mąka krupczatka | 0.5 szklanek | |
cukier | 1 szklanka | |
olej | 8 łyżek | |
woda | 8 łyżek | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
Ponadto: | ||
sok Kubuś | 1 sztuka | |
budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
cukier puder | 3 łyżki | |
żelatyna | 2 łyżki | |
śmietanka słodka 36% UHT | 0.5 litrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
BISZKOPT: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Na koniec dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i upiec. |
Krok 3 |
Ugotować budynie na Kubusiu (zgodnie z przepisem na opakowaniu po budyniu). |
Krok 4 |
Ciepły budyń wylać na biszkopt. |
Krok 5 |
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na koniec wlać chłodną żelatynę, wymieszać. |
Krok 6 |
Całość wylać na wystudzony budyń. Smacznego! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |