| |||||||||
| Składniki | ||
| Biszkopt: | ||
| jajko | 4 sztuki | |
| mąka tortowa | 1 szklanka | |
| mąka krupczatka | 0.5 szklanek | |
| cukier | 1 szklanka | |
| olej | 8 łyżek | |
| woda | 8 łyżek | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| Ponadto: | ||
| sok Kubuś | 1 sztuka | |
| budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
| cukier puder | 3 łyżki | |
| żelatyna | 2 łyżki | |
| śmietanka słodka 36% UHT | 0.5 litrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| BISZKOPT: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Na koniec dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i upiec. |
| Krok 3 |
| Ugotować budynie na Kubusiu (zgodnie z przepisem na opakowaniu po budyniu). |
| Krok 4 |
| Ciepły budyń wylać na biszkopt. |
| Krok 5 |
| Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na koniec wlać chłodną żelatynę, wymieszać. |
| Krok 6 |
| Całość wylać na wystudzony budyń. Smacznego! |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |