Kubuś
  • 15 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 170 °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 4 sztuki
  • mąka tortowa - 1 szklanka
  • mąka krupczatka - 0.5 szklanek
  • cukier - 1 szklanka
  • olej - 8 łyżek
  • woda - 8 łyżek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • ponadto
  • sok Kubuś - 1 sztuka
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • cukier puder - 3 łyżki
  • żelatyna - 2 łyżki
  • śmietanka słodka 36% UHT - 0.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. BISZKOPT: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
  2. Na koniec dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i upiec.
  3. Ugotować budynie na Kubusiu (zgodnie z przepisem na opakowaniu po budyniu).
  4. Ciepły budyń wylać na biszkopt.
  5. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na koniec wlać chłodną żelatynę, wymieszać.
  6. Całość wylać na wystudzony budyń. Smacznego!