Kubuś

0


Średnie


15 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko4 sztuki
mąka tortowa1 szklanka
mąka krupczatka0.5 szklanek
cukier1 szklanka
olej8 łyżek
woda8 łyżek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Ponadto:
sok Kubuś1 sztuka
budyń śmietankowy2 opakowania
cukier puder3 łyżki
żelatyna2 łyżki
śmietanka słodka 36% UHT 0.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
BISZKOPT: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Na koniec dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i upiec.
Krok 3
Ugotować budynie na Kubusiu (zgodnie z przepisem na opakowaniu po budyniu).
Krok 4
Ciepły budyń wylać na biszkopt.
Krok 5
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na koniec wlać chłodną żelatynę, wymieszać.
Krok 6
Całość wylać na wystudzony budyń. Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl