Kubusiowy biszkopt

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko4 sztuki
cukier150 gramów
mąka150 gramów
zimna przegotowana woda4 łyżki
ocet1 łyżka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Krem:
sok Kubuś1 litr
budyń śmietankowy3 opakowania
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
galaretka2 opakowania
owoce
Przygotowanie
Krok 1
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji.
Krok 2
Dodać żółtka i wodę wymieszaną z octem.
Krok 3
Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 4
Delikatnie połączyć.
Krok 5
Krem: Część soku ugotować, część wymieszać z budyniem.
Krok 6
Wlać do gotującego się soku.
Krok 7
Ugotować krem.
Krok 8
Do zimnego kremu dodać miękką Kasię i zmiksować.
Krok 9
Na biszkopt położyć krem, potem owoce (ja podzieliłam ciasto na dwie części, po prawej dałam jagody, po lewej jabłka i banany) zalać tężejącą galaretką.
Krok 10
Schłodzić w lodówce.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl