Kujawski barszcz czerwony

5


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
woda2000 mililitrów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
czerwone buraki1 kilogram
cebule3 sztuki
kwaśne jabłka1 kilogram
ząbek czosnku2 sztuki
suszone grzyby4 sztuki
kwas buraczany1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Buraki obierz i ugotuj do miękkości. Wyjmij, zetrzyj na tarce i ponownie włóż do wywaru.
Krok 2
Oddzielnie ugotuj grzyby, cebule i jabłka.
Krok 3
Połącz z wywarem buraczanym, dodaj przyprawę Knorr, zagotuj i odstaw na 1 godzinę.
Krok 4
Następnie podgrzej, dopraw do smaku kwasem buraczanym, czosnkiem i pozostałymi przyprawami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl