|
Składniki | ||
woda | 2000 mililitrów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
czerwone buraki | 1 kilogram | |
cebule | 3 sztuki | |
kwaśne jabłka | 1 kilogram | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
suszone grzyby | 4 sztuki | |
kwas buraczany | 1 szklanka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Buraki obierz i ugotuj do miękkości. Wyjmij, zetrzyj na tarce i ponownie włóż do wywaru. |
Krok 2 |
Oddzielnie ugotuj grzyby, cebule i jabłka. |
Krok 3 |
Połącz z wywarem buraczanym, dodaj przyprawę Knorr, zagotuj i odstaw na 1 godzinę. |
Krok 4 |
Następnie podgrzej, dopraw do smaku kwasem buraczanym, czosnkiem i pozostałymi przyprawami. |
Autor: przepisy.pl |