| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 2000 mililitrów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| czerwone buraki | 1 kilogram | |
| cebule | 3 sztuki | |
| kwaśne jabłka | 1 kilogram | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| suszone grzyby | 4 sztuki | |
| kwas buraczany | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Buraki obierz i ugotuj do miękkości. Wyjmij, zetrzyj na tarce i ponownie włóż do wywaru. |
| Krok 2 |
| Oddzielnie ugotuj grzyby, cebule i jabłka. |
| Krok 3 |
| Połącz z wywarem buraczanym, dodaj przyprawę Knorr, zagotuj i odstaw na 1 godzinę. |
| Krok 4 |
| Następnie podgrzej, dopraw do smaku kwasem buraczanym, czosnkiem i pozostałymi przyprawami. |
| Autor: przepisy.pl |