| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy z cukrem do białości, aż będą sztywne, dodajemy żółtka, mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wylewamy na blachę, pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. | 
| Krok 2 | 
| Po upieczeniu biszkopt kroimy na pół, spód smarujemy dżemem wiśniowym, ubijamy 250 ml śmietanki, dodajemy wiśnie drążone i łyżkę kakao. | 
| Krok 3 | 
| Tak przygotowaną masę wykładamy na biszkopt z dżemem. | 
| Krok 4 | 
| W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady, można dodać kilka łyżek mleka. Na masie kakaowej układamy biszkopty jeden przy drugim, nasączamy wódką zmieszaną z kawą rozpuszczalną i smarujemy biszkopty czekoladą tak, aby wszystkie je przykryła. | 
| Krok 5 | 
| Na czekoladę ubijamy resztę śmietanki, wykładamy na biszkopty z czekoladą, przykrywamy drugim biszkoptem, smarujemy go śmietaną i ewentualnie startą czekoladą, jak kto lubi. | 
| Krok 6 | 
| Ciasto smakuje najlepiej dopiero na drugi dzień, smacznego :) |