Kulebiak rybny z łososiem

10


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
filet z łososia bez skóry1 sztuka
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
włoszczyzna1 sztuka
kilka grzybów suszonych
ciasto francuskie1 opakowanie
jajko1 sztuka
starty żółty ser10 dekagramów
pieprz
woda- wrzątek1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój pora, resztę warzyw zetrzyj, obsmaż na patelni.
Krok 2
Mocz grzyby przez 30 minut, następnie pokrój i dodaj do warzyw.
Krok 3
W szklance wrzątku rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Wywarem zalej warzywa i grzyby, następnie podduś. Przestudź, wymieszaj z serem, pieprzem oraz solą (jeśli zachodzi taka potrzeba).
Krok 4
Posyp rybę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 5
Rozwałkuj ciasto, rozetnij na pół. Na płacie ciasta ułóż warzywa i rybę. Posmaruj brzegi i wierzch kulebiaka jajkiem, piecz w 200 stopniach około 45 minut.
Krok 6
Po upieczeniu odstaw kulebiaka na 10 minut, żeby ciasto i ryba „odpoczęły”, dzięki temu łatwiej je pokroisz. Następnie pokrój w kawałki i podawaj z ulubionym sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl