Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój pora, resztę warzyw zetrzyj, obsmaż na patelni. |
Krok 2 |
Mocz grzyby przez 30 minut, następnie pokrój i dodaj do warzyw. |
Krok 3 |
W szklance wrzątku rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Wywarem zalej warzywa i grzyby, następnie podduś. Przestudź, wymieszaj z serem, pieprzem oraz solą (jeśli zachodzi taka potrzeba). |
Krok 4 |
Posyp rybę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. |
Krok 5 |
Rozwałkuj ciasto, rozetnij na pół. Na płacie ciasta ułóż warzywa i rybę. Posmaruj brzegi i wierzch kulebiaka jajkiem, piecz w 200 stopniach około 45 minut. |
Krok 6 |
Po upieczeniu odstaw kulebiaka na 10 minut, żeby ciasto i ryba „odpoczęły”, dzięki temu łatwiej je pokroisz. Następnie pokrój w kawałki i podawaj z ulubionym sosem. |