Kulebiak rybny z łososiem
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z łososia bez skóry - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • włoszczyzna - 1 sztuka
  • kilka grzybów suszonych
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • starty żółty ser - 10 dekagramów
  • pieprz
  • woda- wrzątek - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pora, resztę warzyw zetrzyj, obsmaż na patelni.
  2. Mocz grzyby przez 30 minut, następnie pokrój i dodaj do warzyw.
  3. W szklance wrzątku rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Wywarem zalej warzywa i grzyby, następnie podduś. Przestudź, wymieszaj z serem, pieprzem oraz solą (jeśli zachodzi taka potrzeba).
  4. Posyp rybę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
  5. Rozwałkuj ciasto, rozetnij na pół. Na płacie ciasta ułóż warzywa i rybę. Posmaruj brzegi i wierzch kulebiaka jajkiem, piecz w 200 stopniach około 45 minut.
  6. Po upieczeniu odstaw kulebiaka na 10 minut, żeby ciasto i ryba „odpoczęły”, dzięki temu łatwiej je pokroisz. Następnie pokrój w kawałki i podawaj z ulubionym sosem.