Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą

23


Średnie


60 min.


5 os.

Składniki
kiszona kapusta0.5 kilogramów
cebule białe2 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
filet białej ryby1 sztuka
suszone grzyby100 gramów
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr20 gramów
ząbek czosnku3 sztuki
jajka2 sztuki
masło30 gramów
woda200 mililitrów
Ciasto do pizzy:
mąka1 kilogram
woda500 mililitrów
cukier25 gramów
sól20 gramów
olej50 mililitrów
drożdże8 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.
Krok 2
Cebule i czosnek posiekaj. Na maśle smaż cebulę, czosnek i posiekane grzyby. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj posiekaną kapustę oraz majeranek. Dopraw przyprawą Knorr.
Krok 3
Wlej szklankę wody i duś do momentu, kiedy kapusta zrobi się miękka, a płyn odparuje.
Krok 4
Rozwałkuj ciasto. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, połóż na środku filet ryby. Oprósz przyprawą Knorr i nałóż gotową kapustę. Całość zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj pozostałym jajkiem i posyp pozostałym majerankiem. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl