Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą

25


Średnie


60 min.


5 os.

Składniki
kiszona kapusta0.5 kilogramów
cebule białe2 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
filet białej ryby1 sztuka
suszone grzyby100 gramów
majeranek20 gramów
ząbek czosnku3 sztuki
jajka2 sztuki
masło30 gramów
woda200 mililitrów
Ciasto do pizzy:
mąka1 kilogram
woda500 mililitrów
cukier25 gramów
sól20 gramów
olej50 mililitrów
drożdże8 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.
Krok 2
Cebule i czosnek posiekaj. Na maśle smaż cebulę, czosnek i posiekane grzyby. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj posiekaną kapustę oraz majeranek. Dopraw przyprawą Knorr.
Krok 3
Wlej szklankę wody i duś do momentu, kiedy kapusta zrobi się miękka, a płyn odparuje.
Krok 4
Rozwałkuj ciasto. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, połóż na środku filet ryby. Oprósz przyprawą Knorr i nałóż gotową kapustę. Całość zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj pozostałym jajkiem i posyp pozostałym majerankiem. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl