Kuleczki z musli
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 160 °C

Składniki:

  • musli z owocami - 2.5 szklanki
  • kleik ryżowy - 1.5 szklanek
  • wiórki kokosowe - 1 szklanka
  • gorzka czekolada - 0.5 sztuk
  • otrąby pszenne - 0.5 szklanek
  • rodzynki - 0.5 szklanek
  • nasiona słonecznika - 0.5 szklanek
  • cukier - 0.5 szklanek
  • jabłko - 1 sztuka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • miód - 3 łyżeczki
  • mleko - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • jajko - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Suche składniki zmieszać w misce, czekoladę i jabłko pokroić w kostkę.
  2. Kasię stopić z miodem i mlekiem, wlać lekko przestudzone do miski, wymieszać łyżką.
  3. Dodać jajka i lekko zagniatając wymieszać ręką.
  4. Toczyć w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego