Kulki mięsne w boczku

15


Łatwe


40 min.


6 os.

Składniki
mięso mielone wołowe200 gramów
mięso mielone drobiowe200 gramów
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr1 opakowanie
woda100 mililitrów
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
jaja1 sztuka
świeża kolendra0.5 pęczków
sos worcester2 łyżki
boczek wędzony12 plastrów
puree ziemniaczane do podania
patyczki do szaszłyków
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml wody. Dodaj wymieszany Fix oraz sos worcester do mięsa i wyrabiaj masę.
Krok 2
Cebulę, czosnek i kolendrę posiekaj i wraz z rozkłóconym jajkiem dodaj do masy mięsnej. Ponownie wszystko wymieszaj.
Krok 3
Z masy formuj małe kulki i zawijaj je w plaster boczku.
Krok 4
Każdą nadziewaj na patyczki do szaszłyków i smaż na patelni lub na grillu, aż całość zrobi się dobrze rumiana.
Krok 5
Podawaj z puree ziemniaczanym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl