Kulki po marokańsku
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso z indyka - 500 gramów
  • jajka - -1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Gorący Kubek Knorr Rosół z kury z makaronem - 1 sztuka
  • fasolka szparagowa - 200 gramów
  • zielony groszek (świeży lub mrożony) - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zmiel a następnie wymieszaj z jajkiem oraz z przyprawami. Z farszu uformuj kuleczki.
  2. Do naczynia wlej olej i zimną wodę i dodaj kostkę bulionu drobiowego lub warzywnego Knorr.
  3. Wrzuć kuleczki mięsne do warzywnego wywaru i chwile gotuj. Następnie dodaj fasolkę szparagowa i groszek zielony. Dopraw do swojego smaku.
  4. Gotuj ok 5 minut i gotowe. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.