Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotuj w wodzie. Może być lekko rozgotowany. Następnie odcedź go i przełóż do miski. |
Krok 2 |
Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj i dodaj wszystko do ciepłego ryżu. |
Krok 3 |
Ser mozarella pokrój bardzo drobno i również dodaj do ryżu. |
Krok 4 |
Fix Knorr wymieszaj z śmietanką i curry. Całość zagotuj. |
Krok 5 |
Wlej sos do ryżu i wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. Masa powinna być dość kleista. Dodaj jeszcze posiekaną bazylię i odstaw masę ryżową do lodówki na co najmniej 2 godziny. |
Krok 6 |
Po tym czasie formuj z masy małe kulki i panieruj je w bułce tartej. Następnie smaż na głębokim tłuszczu kilka minut, aż będą chrupiące i rumiane. Pamiętaj, aby po usmażeniu odsączyć ryżowe kulki na ręczniku papierowym. |