Kura zapiekana w majonezie
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • filety z kury - 600 gramów
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
  • ziemniaki - 8 sztuk
  • cebule - 3 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 250 mililitrów
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj filety. Ugotowane filety posyp przyprawą Knorr, natrzyj czosnkiem i włóż do wysmarowanego naczynia żaroodpornego.
  2. Ziemniaki ugotuj, pokrój w plastry i przełóż na filety.
  3. Cebule pokrój w talarki i również ułóż na filetach.
  4. Całość zalej majonezem i zapiecz w piekarniku przez około 20 minut. Danie posyp posiekana zieleniną.