|
Składniki | ||
udka z kurczaka (bez kości i skóry) | 400 gramów | |
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 1 sztuka | |
Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżka | |
pomidory pelati w puszce | 1 opakowanie | |
cebula | 1 sztuka | |
papryka | 1 sztuka | |
oliwki czarne bez pestek | 50 gramów | |
oliwki zielone bez pestek | 50 gramów | |
kapary w zalewie | 2 łyżki | |
oliwa z oliwek | 80 mililitrów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oprósz przyprawą, podsmaż w garnku z obu stron. Odłóż je na chwilę na bok. |
Krok 2 |
W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę, posiekany czosnek, dodaj oliwki i kapary. Włóż do garnka kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś pod przykryciem około 30 minut. |
Krok 3 |
Na koniec wszystko dopraw kostką bulionową Knorr. |
Autor: Piotr Murawski |