| |||||||||
| Składniki | ||
| udka z kurczaka (bez kości i skóry) | 400 gramów | |
| Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżka | |
| pomidory pelati w puszce | 1 opakowanie | |
| cebula | 1 sztuka | |
| papryka | 1 sztuka | |
| oliwki czarne bez pestek | 50 gramów | |
| oliwki zielone bez pestek | 50 gramów | |
| kapary w zalewie | 2 łyżki | |
| oliwa z oliwek | 80 mililitrów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso oprósz przyprawą, podsmaż w garnku z obu stron. Odłóż je na chwilę na bok. |
| Krok 2 |
| W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę, posiekany czosnek, dodaj oliwki i kapary. Włóż do garnka kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś pod przykryciem około 30 minut. |
| Krok 3 |
| Na koniec wszystko dopraw kostką bulionową Knorr. |
| Autor: Piotr Murawski |