Kurczak casserole
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka z kurczaka (bez kości i skóry) - 400 gramów
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • pomidory pelati w puszce - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka - 1 sztuka
  • oliwki czarne bez pestek - 50 gramów
  • oliwki zielone bez pestek - 50 gramów
  • kapary w zalewie - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 80 mililitrów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oprósz przyprawą, podsmaż w garnku z obu stron. Odłóż je na chwilę na bok.
  2. W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę, posiekany czosnek, dodaj oliwki i kapary. Włóż do garnka kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś pod przykryciem około 30 minut.
  3. Na koniec wszystko dopraw kostką bulionową Knorr.