Kurczak curry
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • średnie cebule - 2 sztuki
  • puszka mleka kokosowego - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • pasta curry - 1 łyżka
  • Curry Knorr - 2 łyżki
  • śmietana 18% - 1 łyżka
  • limonka - 1 sztuka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka pokrój w paski i obficie posyp curry oraz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Pozostaw go na 20 minut w lodówce.
  2. Pokrój cebule i chilli, po czym podsmaż je. Dodaj kurczaka i ponownie podsmaż.
  3. Następnie dodaj mleko kokosowe, śmietanę, pastę curry i sok z połówki limonki. Gotuj do momentu, gdy sos się zredukuje i odrobinę zgęstnieje. Podawaj z ryżem.