| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Natrzyj kurczaka ziołami, pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę. |
| Krok 2 |
| Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1/2 litra wrzątku i ugotuj w nim ryż. |
| Krok 3 |
| Pokrój papryki w paski, następnie wymieszaj z ryżem i żółtkami. Dodaj połowę roztopionego masła (lub margaryny), Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pianę ubitą z białek. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj masę, napełnij nią kurczaka, po czym zszyj bawełnianą nicią wszystkie otwory. |
| Krok 5 |
| Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj kurczaka pozostałym masłem. Piecz około godziny, polewając sosem spod mięsa. |