Kurczak pieczony w papryce

39


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 opakowanie
kurczak1 sztuka
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżeczka
maślanka0.5 szklanek
papryka słodka1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i wysusz. Następnie natrzyj w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr oraz mieszanką papryk.
Krok 2
Kurczaka posmaruj dokładnie maślanką i jeszcze raz posyp delikatnie przyprawami. Tak przygotowanego odstaw do marynowania, najlepiej na 12 godzin.
Krok 3
Mięso piecz w brytfance w 160 °C przez 1,5 godziny. Około 20 minut przed końcem pieczenia zwiększ temperaturę do 190 °C. Pieczonego kurczaka możesz podawać jako obiad dla całej rodziny np. z warzywami duszonymi lub na zimno do sałatki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl