Kurczak po koreańsku

1


Łatwe


60 min.


3 os.

Składniki
Przyprawa do kurczaka Knorr1 łyżka
sok z cytryny2 łyżki
olej do smażenia
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr1 łyżka
śmietana kremówka200 gramów
filety z kurczaka40 dekagramów
pory40 dekagramów
czerwone strączki chili2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Filety z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, najlepiej kostkę. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr i wymieszaj.
Krok 2
Chili przekrój wzdłuż strączka, usuń pestki i drobno posiekaj. Pory pokrój na plastry.
Krok 3
Mięso i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj chili i pory wszystko smaż jeszcze kilka minut.
Krok 4
Dodaj 1 litr wody i śmietanę, gotuj kolejne 5 minut.
Krok 5
Dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i przez chwilę gotuj.
Krok 6
Morele odcedź, sok zachowaj. Owoce pokrój. Dopraw sokiem z cytryny i moreli. Wyłóż na talerze.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl