Kurczak po libańsku

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 5 sztuk
jogurt naturalny200 mililitrów
Przyprawa do mięs Knorr1 opakowanie
cytryna1 sztuka
ząbki czoasnku2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso oczyść z błon. Przełóż folią spożywczą i rozbij każdą pierś z kurczaka lekko tłuczkiem tak, aby miała grubość nie większą niż 2 cm.
Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i przeciśniętym czosnkiem.
Krok 3
Zamarynuj mięso i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Po tym czasie włóż każdą pierś z kurczaka do torebki dołączonej do opakowania Fix Knorr.
Krok 5
Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni lub grillu po ok. 8-10 minut z każdej strony. Wypróbuj ten przepis także z rybą, np. łososiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl