Kurczak po libańsku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 5 sztuk
  • jogurt naturalny - 200 mililitrów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • cytryna - 1 sztuka
  • ząbki czoasnku - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść z błon. Przełóż folią spożywczą i rozbij każdą pierś z kurczaka lekko tłuczkiem tak, aby miała grubość nie większą niż 2 cm.
  2. Przyprawę Knorr wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i przeciśniętym czosnkiem.
  3. Zamarynuj mięso i odstaw na 10 minut.
  4. Po tym czasie włóż każdą pierś z kurczaka do torebki dołączonej do opakowania Fix Knorr.
  5. Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni lub grillu po ok. 8-10 minut z każdej strony. Wypróbuj ten przepis także z rybą, np. łososiem.