Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO

35


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 400 gramów
kukurydza z puszki100 gramów
czerwona fasola z puszki100 gramów
awokado1 sztuka
chipsy kukurydziane nachos1 opakowanie
masło200 gramów
bułka tarta typu panko 200 gramów
natka kolendry1 pęczek
ząbek czosnku3 sztuki
tarty ser, najlepiej pomarańczowy cheddar lub mimolet100 gramów
Przyprawa do grilla pikantna Knorr1 opakowanie
kmin rzymski1 łyżka
limonka1 sztuka
olej4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Obierz awokado, pokrój je w kostkę, posiekaj czosnek i kolendrę. Limonkę otrzyj ze skórki, wyciśnij z niej sok. Kukurydzę i fasolę odcedź, przepłucz pod bieżącą wodą, osusz, przekładając składniki na ręcznik papierowy. Zetrzyj ser na tarce.
Krok 2
Kurczaka pokrój pod lekkim skosem w grube, dwucentymetrowe plastry, przełóż je do miski, połącz z olejem, skórką z limonki oraz sokiem, posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr. Mięso obsmaż z obu stron na patelni i ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Krok 3
W misce po marynowaniu kurczaka wymieszaj bułkę panko, masło, posiekaną kolendrę, kmin rzymski, awokado, ser oraz fasolę z kukurydzą.
Krok 4
Powstałą masę nałóż na wierzch kurczaka i powtykaj w nią kawałki chipsów.
Krok 5
Wszystko razem wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 10 – 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl