Przygotowanie |
Krok 1 |
Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z łyżką oleju i sokiem z cytryny. Natrzyj nią podzielonego kurczaka i wstaw na ok. 30 min do lodówki.
|
Krok 2 |
Po około 30 minutach wyjmij, obtocz w mące i przesmaż. |
Krok 3 |
Cebulę drobno pokrój i podsmażyć na oliwie. Pieczarki poszatkuj i skrop sokiem z cytryny. Dodaj do cebuli i smaż, aż staną się miękkie. |
Krok 4 |
Opanierowanego kurczaka podlej 1 szklanką wody i duś pod przykryciem aż zrobi się miękkie. |
Krok 5 |
Natomiast śmietanę wymieszaj z mąką i dodaj do sosu, który trzeba podgrzewać na małym ogniu (sos nie powinien wrzeć). |
Krok 6 |
Na koniec porcje kurczaka wyłoż na talerze, podlej sosem pieczarkowym i posyp świeżymi ziołami. |