| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z łyżką oleju i sokiem z cytryny. Natrzyj nią podzielonego kurczaka i wstaw na ok. 30 min do lodówki.
|
| Krok 2 |
| Po około 30 minutach wyjmij, obtocz w mące i przesmaż. |
| Krok 3 |
| Cebulę drobno pokrój i podsmażyć na oliwie. Pieczarki poszatkuj i skrop sokiem z cytryny. Dodaj do cebuli i smaż, aż staną się miękkie. |
| Krok 4 |
| Opanierowanego kurczaka podlej 1 szklanką wody i duś pod przykryciem aż zrobi się miękkie. |
| Krok 5 |
| Natomiast śmietanę wymieszaj z mąką i dodaj do sosu, który trzeba podgrzewać na małym ogniu (sos nie powinien wrzeć). |
| Krok 6 |
| Na koniec porcje kurczaka wyłoż na talerze, podlej sosem pieczarkowym i posyp świeżymi ziołami. |