|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 800 gramów | |
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 1 łyżeczka | |
prażone orzeszki ziemne | 100 gramów | |
olej roślinny | 4 łyżki | |
sos sojowy | 60 mililitrów | |
imbir suszony | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurczaka pokrój w kawałki o szerokości 2 cm. |
Krok 2 |
Pozostałe składniki dokładnie połącz w mikserze i w powstałej paście zanurz kurczaka. Mięso odstaw na co najmniej 12 godz. w chłodne miejsce do zamarynowania. |
Krok 3 |
Po tym czasie kurczaka nadziej na patyki i posmaruj pozostałą marynatą. |
Krok 4 |
Szaszłyki ułóż na kratce z piekarnika nagrzanego do temp. 200 °C i wstaw na ok. 25 min. |
Autor: przepisy.pl |