| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 800 gramów | |
| Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 1 łyżeczka | |
| prażone orzeszki ziemne | 100 gramów | |
| olej roślinny | 4 łyżki | |
| sos sojowy | 60 mililitrów | |
| imbir suszony | 1 łyżeczka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Kurczaka pokrój w kawałki o szerokości 2 cm. | 
| Krok 2 | 
| Pozostałe składniki dokładnie połącz w mikserze i w powstałej paście zanurz kurczaka. Mięso odstaw na co najmniej 12 godz. w chłodne miejsce do zamarynowania. | 
| Krok 3 | 
| Po tym czasie kurczaka nadziej na patyki i posmaruj pozostałą marynatą. | 
| Krok 4 | 
| Szaszłyki ułóż na kratce z piekarnika nagrzanego do temp. 200 °C i wstaw na ok. 25 min. | 
| Autor: przepisy.pl |